Împotriva sistemului

ftsMai mult ca sigur ați auzit de simpaticul polițist brașovean Marian Godină ajuns un fenomen pe interneți din cauza povestioarelor lui haioase. Și probabil că ați auzit și faptul că mai nou este implicat într-un “mic” scandal din cauză că a îndrăznit să rețină carnetul unui nene care mergea cu o ditai (la propriu) șefa de la Crucea Roșie (și consilier PSD se pare) în mașină.

Omul și-a păstrat coloana vertebrală și nu a cedat amenințărilor. Ba chiar a postat pe Facebook și cum șefii lui au facut presiuni în cazul ăsta. Și cel mai probabil, de frica opiniei publice, jigodiile vor face câțiva pași în spate. Este un caz îmbucurător în care binele învinge. Dar nu vă lăsați păcăliți, totul se întâmplă doar datorită faptului că Marian are în spatele lui o pagină de Facebook cu peste 150000 de fani. Și pe ăia, trebuie să fim sinceri cu noi, nu-i are din cauză că este un polițist onest care-și face treaba. Îi are pentru că a povestit cu talent și umor întâmplări din meseria lui. Altfel, în momentul ăsta, ar fi fost complet singur împotriva unui sistem încremenit în trecut, în care pilele și banii fac legea. Ar fi fost umilit și batjocorit dacă ar fi îndrăznit să-și păstreze coloana vertebrală. Și dacă, printr-un miracol, ajungea povestea la urechile cuiva prin intermediul internetului, mai mult de 2-3 like-uri și share-uri n-ar fi primit.

Problema principală în țara asta nu este că nu avem suficienți oameni ca Marian Godină. Este că nu avem suficienți oameni care să-i sprijine pe cei care au curajul lui Marian Godină. Pentru că în uriașul aparat care este controlat de stat pot să pun pariu că sunt o mulțime de oameni sătui de mizeriile la care asistă. Dar sunt conștienți că nu au o voce suficient de puternică încât să poată schimba ceva singuri. Și nu toți au umorul și talentul lui Marian sau poate poveștile lor de viață nu sunt atât de amuzante, ba chiar uneori pot fi înfricoșătoare.

Într-o lume ideală cam ăsta ar fi rolul presei. La noi mass-media e ocupată cu circul ieftin și cu spălatul cadavrelor politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *